Miért kell kivágni a veszélyes fákat?

Miért kell kivágni a veszélyes fákat?

Mert rendkívül baleset- és életveszélyesek! Elég egy szélvihar vagy ónos eső, esetleg havazás, és máris megvan a baj. Ráadásul nem csak a testi épséget veszélyezteti, hanem jelentős anyagi kárral is jár. Emellett egy korhadt, kopaszodó fa csúnya látvány vagy a fölösleges árnyékával sötétíti a kertet…

Akkor csináljuk meg házilag, hiszen van a kamrában láncfűrész, a szomszéd meg segít? Nem! Ez több mint egy kis fácska kifűrészelése. Egy termetesebb és/vagy kedvezőtlen helyen lévő fa kivágását mindenképpen szakemberrel végeztessük! Még ha elsőre úgy tűnik, hogy több tízezer forintos kiadás merül föl. Azonban gondoljunk bele, mi történik, ha éppen elszámoljuk magunkat és rossz irányba dől a fa vagy pottyan az ág? Például a házra zuhan vagy leszakítja a vezetékeket? Máris százezres, milliós lehet a kár.

Ha viszont egy profi favágó csapat, mint például a Hódfog (veszélyes-fakivágás.hu) végzi ezt a munkát rengeteg kockázattól, bosszúságtól és kártól kímélheti meg magát. Darus kocsi, alpinista technika, sokéves tapasztalat, ezek egyaránt fontosak. Emellett a faanyag szakszerű feldarabolása, elszállítása is kiemelt szempont.
Szóval ezért kell kivágni a veszélyes fákat, lehetőleg egy szakértő csapattal, mint a Hódfog!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük