Fontos megjegyezni, hogy egy ilyen tanúsítvány 10 évig érvényes. A lényeg: mi teljesen meg voltunk elégedve ez ETANUS Mérnöki Irodával, gyorsan, korrekten, remek ár-érték arányban végezték a munkájukat, csak ajánlani tudjuk őket!

Energetikai tanúsítvány gyorsan

Kisbabánk született, így az 1 szobás kis garzonlakásunk igencsak szűkössé vált. Szerettük a kis kuckónkat, de sajnos kinőttük. Nincs mese, nagyobb lakásba kellett költözni! Legalább kettő, de inkább három szobásba, ahogyan persze a lehetőségeink megengedték. Akárhogyan osztottunk-szoroztunk, az otthonváltás csak úgy ment, ha eladtuk a kis garzonunkat. Ehhez pedig mik is kellettek? Számos tényező mellett egy jó hirdetés remek fotókkal, megfelelő beárazással, segítségnek pedig egy profi ingatlanos ismerősünk is volt. No, meg áthidaló-kölcsön satöbbi. Nem látszódott túl egyszerűnek a történet, de megoldhatónak tűnt. És ami még kellett: az energia tanúsítvány, avagy a lakás zöldkártya!

Ez nekünk újdonság volt, de most már minden eladáshoz vagy 1 évnél hosszabb kiadáshoz szükséges egy ilyen tanúsítás, írja a törvény. Először ezt egy újabb lehúzásnak, nyűgnek éltük meg, de később kellemesen csalódtunk, mert ez egyáltalán nem kidobott pénz! Tehát profi, szakértő csapatot kerestünk, akik gyorsan, korrekt áron és legfőképpen szakszerűen elvégzik ezt a feladatot. Az ingatlanos tanácsára ekkor került képbe az ETANUS Mérnöki Iroda. Felkerestük az informatív weboldalukat, és a megkeresésünkre (e-mail) hamar reagáltak. Gyorsan kijöttek és elvégezték a helyszíni felmérést, majd 1 nap múlva átadták a papír alapú energetikai dokumentációt. Személyesen vettük át, de postán is megkaphattuk volna.

számos energetikai javaslatot adott az ETANUS: mivel lehetne javítani a besorolást.

Kifizettük a munka díját, ami nem volt sokkal több mint 11000 forint, cserébe számos igen hasznos információt kaptunk. A műszaki adatok, ismertetések mellett (gépészeti berendezések tulajdonságai, a határoló szerkezetek hő átbocsátó képessége, nyílászárók állapota, egyéb energetikai számolások stb.) megtudtuk a lakásunk betű szerinti besorolását. Mi a „DD” értékelést kaptuk, azaz a „Korszerűt megközelítő”-t, amely talán nem is olyan rossz egy panellakás esetében, főleg, hogy egy nem panelprogramosan szigetelt házban laktunk. Ennél azonban még fontosabb, hogy számos energetikai javaslatot adott az ETANUS: mivel lehetne javítani a besorolást. Például a fűtőtestek korszerűsítésével vagy az utólagosan szigetelt, feljavított ablakok teljes cseréjével. Ez az információ igencsak jól jött a vásárlóknak, akik egyébként pár nap alatt lecsaptak a kis lakásra. Szerencsére ingatlanos és persze banki közreműködéssel mi is találtunk lakást, annál lényegében „visszakaptuk” a tanúsítást! Persze az új lakásét. Tudtuk, hogy mihez viszonyítsunk, hogy mire érdemes költeni a felújításnál.

Fontos megjegyezni, hogy egy ilyen tanúsítvány 10 évig érvényes. A lényeg: mi teljesen meg voltunk elégedve ez ETANUS Mérnöki Irodával, gyorsan, korrekten, remek ár-érték arányban végezték a munkájukat, csak ajánlani tudjuk őket! Weboldaluk: etanus.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük